08/08 – 31/08 Expositie Chrudoš Valoušek – De pittige pruim die een pop werd

Uitgeverij BOYCOTT neemt deze augustus Mini Galerie over voor een speciale expositie van het met de Zilveren Penseel bekroonde boek De pittige pruim die een pop werd. Tijdens de expositie zijn de originele kunstwerken van het boek te zien – de linosneden, zwart-witprints en de schetsen van de illustrator. De legendarische Tsjechische kunstenaar en grafisch ontwerper Chrudoš Valoušek staat bekend om zijn unieke linosnedes. In de loop der jaren heeft hij meerdere prestigieuze boekenprijzen ontvangen, waaronder eerder dit jaar de Bologna Ragazzi award.

Over het boek
De pittige pruim die een pop werd volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio–achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie deelt deze houten meesterverteller zijn levensverhaal.

“De pittige pruim bevat alles wat een goed prentenboek nodig heeft: een ongecompliceerd verhaal, een onweerstaanbare held, een humoristisch avontuur, levendige dialogen vol taalgrapjes, en volle, kleurige prenten die erom vragen het verhaal steeds opnieuw te lezen.”Mirjam Noorduijn, NRC *****

“De pittige pruim is het mooiste prentenboek in jaren.”Joost Swarte

Opening: donderdag 8 augustus 18.00 – 21 uur
Expositie geopend van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Mini Galerie
Kinkerstraat 12A
1053 DT Amsterdam

Facebook event: www.facebook.com/events/1085390924997924