BOYCOTT BOOKS opent tweede vestiging aan de Baarsjesweg

Boycott Books is de eerste boekwinkel in Nederland die zich specifiek richt op een internationaal aanbod van hedendaagse prentenboeken. Eerder dit jaar opende Boycott Books haar eerste winkel aan de Waddenweg 10 in Amsterdam Noord. Op 14 december 2017 opent de tweede vestiging aan de Baarsjesweg 203.
Van bekroonde prentenboeken tot gelimiteerde zeefdrukposters; oprichters Rosa Bernhard (30) en Jan Popelar (28) bieden een unieke selectie aan. Met werk van internationale kunstgroepen, individuele illustratoren en onafhankelijke uitgeverijen spreekt de boekwinkel een publiek aan dat waardering heeft voor uitzonderlijke boeken.  
Alle boeken hebben een kritische inspectie ondergaan door beide eigenaren. “Ze moeten visueel buitengewoon zijn en kwalitatief goed in elkaar zitten. Welke taal ze hebben, is niet het belangrijkste. De universele beeldtaal is bepalend.” Hierdoor is er een gevarieerd internationaal aanbod ontstaan. Veelal in het Engels, Duits, Frans, Nederlands of tekstloos, maar ook Russisch, Japans en Koreaans. In de multinationale stad Amsterdam voelt Boycott Books zich dan ook helemaal thuis.  
Het pand aan de Baarsjesweg 203 is in beheer van Stichting Meneer de Wit, een centrum voor kunst, cultuur en ontwikkeling. Het openingsfeest zal gehouden worden op donderdag 14 december 2017 vanaf 17.00 uur.