Deprecated: Required parameter $country follows optional parameter $original_fieldset in /var/www/vhosts/boycottbooks.com/webspace/httpdocs/boycottbooks.com-wordpress/wp-content/plugins/woo-checkout-field-editor-pro/public/class-thwcfd-public-checkout.php on line 205 Chrudoš Valoušek - Uitgeverij BOYCOTT

Uitgeverij BOYCOTT

BOYCOTT geeft bijzondere prentenboeken van ‘s werelds beste hedendaagse illustratoren uit. Gedrukt op het beste papier.

‘s werelds beste prentenboeken

Als uitgever willen we de beste hedendaagse kinderboeken van nieuwe getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland op de markt brengen. We zijn blij te zien dat er wereldwijd een nieuwe trend is ontstaan waarin illustratoren zelf hun boeken maken ook als auteur. Daardoor zien we meer prenten die niet alleen de tekst ondersteunen, maar ook los van de tekst schitteren.

Ons fonds

Alle boeken in onze catalogus sluiten aan bij het uitgangspunt van onze uitgeverij: uitzonderlijke prentenboeken die de lezer meene- men op avontuur, de verbeelding prikkelen en iets belangrijks te vertellen hebben. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.

Chrudoš Valoušek

Grafisch ontwerper en illustrator Chrudoš Valoušek (1960) studeerde van 1979-1985 aan de Universiteit voor Toegepaste Kunst in het toenmalige socialistische Tsjechoslowakije. Hij heeft zich gevestigd in de Tsjechische grafische scène door zijn uitgesproken linosneden; zwarte contouren gecombineerd met fel gekleurde oppervlakken. Zijn illustraties zijn vaak absurd, hebben een speelse naïviteit en ironie, hiermee heeft Valoušek een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld en is vertegenwoordigd in vele openbare collecties. Valoušek is de auteur van het veelgeprezen boek Proverbs (Baobab, 2008) dat de prestigieuze prijs ‘Mooiste boek ter wereld’ ontving op het boekenfestival in Leipzig. Voor zijn boek De pittige pruim die een pop werd (BOYCOTT, 2018) ontving hij in 2019 de Bologna Ragazzi Award.

Publicaties

Nieuws