Deprecated: Required parameter $country follows optional parameter $original_fieldset in /var/www/vhosts/boycottbooks.com/webspace/httpdocs/boycottbooks.com-wordpress/wp-content/plugins/woo-checkout-field-editor-pro/public/class-thwcfd-public-checkout.php on line 205 De Boycott-favorieten van boekverkopers - BOYCOTT

Uitgeverij BOYCOTT

BOYCOTT geeft bijzondere prentenboeken van ‘s werelds beste hedendaagse illustratoren uit. Gedrukt op het beste papier.

‘s werelds beste prentenboeken

Als uitgever willen we de beste hedendaagse kinderboeken van nieuwe getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland op de markt brengen. We zijn blij te zien dat er wereldwijd een nieuwe trend is ontstaan waarin illustratoren zelf hun boeken maken ook als auteur. Daardoor zien we meer prenten die niet alleen de tekst ondersteunen, maar ook los van de tekst schitteren.

Ons fonds

Alle boeken in onze catalogus sluiten aan bij het uitgangspunt van onze uitgeverij: uitzonderlijke prentenboeken die de lezer meene- men op avontuur, de verbeelding prikkelen en iets belangrijks te vertellen hebben. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.

De Boycott-favorieten van boekverkopers

December is cadeautjesmaand! Eerst komt de Sint en daarna liggen de pakjes te blinken onder de kerstboom. Nu handelaars het zwaar te verduren krijgen door de aanhoudende coronacrisis, is het meer dan ooit belangrijk om lokaal te kopen. We gaven daarom de voorbij weken aandacht aan de fysieke boekwinkels. Bij hen kan je terecht voor prachtige geschenken, persoonlijk advies of dat ene boekenpareltje dat ligt te wachten om ontdekt te worden. We vroegen aan enkele zelfstandige boekhandels om hun favoriete Boycott-boek voor te stellen. Had je nog geen sinterklaas- of kerstcadeau in gedachten? Laat je inspireren door de lievelingsboeken van deze boekfanaten.


Eric van De Drukkerij in Middelburg tipt Dit is Jeruzalem

We trappen af met Eric van De Drukkerij in Middelburg. Hij tipt Dit is Jeruzalem: “Het boek van de Tsjechische illustrator Stanislav Setinský is een kunstwerk op zich. Het neemt de lezer mee door de wervelende stad Jeruzalem. Van de Bijbelse tijd tot het heden, Jeruzalem is een stad vol tegenstellingen. Een smeltkroes van mensen, culturen en religies. Samen maken ze Jeruzalem tot de unieke stad die het is. Dwaal door de straten, verwonder je over de prachtige gebouwen of leer over de Arabische en Joodse cultuur. Laat je verrassen in dit unieke boek.”

Hoe kan je shoppen bij De Drukkerij?

Vanaf 16 november kan je een digitaal verlanglijstje doorgeven aan De Drukkerij. Winkelen kan in de winkel zelf of online via de webshop. Laat het ook mooi inpakken of voeg een persoonlijk kaartje toe. Binnen Middelburg worden bestellingen aan huis geleverd met de fiets of… met de raket! Daarbuiten worden bestellingen verzonden met de post. Natuurlijk kunnen bestellingen ook in de winkel zelf opgehaald worden, of op afspraak aan de achterkant van de winkel. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een volle winkel.

www.drukkerijmiddelburg.nl

Franka van Kind- en Jeugdboeken Broese in Utrecht tipt Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers

Sinds kort kan je bij Broese terecht in een nagelnieuw pand in Utrecht. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen wanneer je op zoek bent naar een goed boek voor onder de kerstboom! Ongetwijfeld kom je het lievelings Boycott-boek van Franka tegen: “In Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers word je weggeblazen door de kleurrijke abstracte landschapsplaten en de indringende zwart-wit illustraties zuigen je in het verhaal. Ook mooi is dat de inspirerende verhalen over de expedities geschreven zijn met respect voor verschillende culturen en dat de donkere bladzijden uit de geschiedenis niet geschuwd worden. Een heerlijk boek om in te duiken en de wereld van nu te vergeten! Voor jong en oud.”

Hoe kan je shoppen bij Broese?

Bij Broese kan je boeken op de website, via mail of telefonisch bestellen. Uiteraard ben je ook steeds welkom in de winkel. Je boeken worden met veel zorg ingepakt tot een mooi geschenk.

www.broese.nl

Margaret van boekhandel Scheltema in Amsterdam

Scheltema bestaat al sinds 1853 en is al jaren een begrip in de Amsterdamse boekenwereld. Margaret is verantwoordelijk voor de kinder- en jeugdboeken bij Scheltema en presenteert haar favoriete Boycott-boek: “De berg van Carmen Chica en Manuel Marsol is mijn absolute favoriet. Met schitterende illustraties beleef je met een vrachtwagenchauffeur die eventjes in de wildernis verdwaalt hoe het is om helemaal alleen in de natuur te zijn en hoe je dan zelf ook een stukje wildernis wordt. Een heel ongewoon kinderboek, zo eentje die je voor altijd bijblijft.”

Hoe kan je shoppen bij boekhandel Scheltema?

Shoppen bij Scheltema kan zowel in de fysieke boekwinkel als online. Online kan je aangeven of het boek voor jezelf is, of een cadeau. Je kan aangeven aan wie je het cadeau wil sturen, en dan regelt de winkel de rest. Binnen Amsterdam worden de boeken dezelfde dag nog geleverd en in de rest van Nederland worden de pakketjes de volgende dag bezorgd. Het personeel van Scheltema staat altijd klaar om je advies te geven, zowel in de winkel zelf als via mail of telefoon. 

www.scheltema.nl

Tim en Tom van De Utrechtse Boekenbar in Utrecht

Tim en Tom van De Utrechtse Boekenbar stellen beide hun lievelings Boycott-boek. Voor Tim is Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers de absolute favoriet: “Atlas is een typisch Boycott Books boek – boeken waar wij instant verliefd op worden. Boeken die met heel veel zorg zijn uitgegeven en nét anders dan andere kinderboeken. Leerzaam en edgy, met de allermooiste illustraties. Zwijmel.” Tom vindt De berg dan weer een uitblinker: “De onheilspellende beelden afgewisseld met zeer diepgaande filosofische uitspraken; die combinatie raakt me elke keer weer.” 

Hoe kan je shoppen bij De Utrechtse Boekenbar?

Bij De Utrechtse Boekenbar kan je heel leuk shoppen voor de aankomende feestdagen. De winkel biedt twee cadeaupakketten aan bestaande uit een boek naar keuze, een t-shirt en bier of koffie. Met veel plezier helpen ze je het beste boek uit te zoeken. Daarnaast kan je ook een boek cadeau doen via De Utrechtse Boekenbar. Binnen Utrecht wordt die gratis geleverd, daarbuiten gelden de tarieven van PostNL. Laat er een mooi kaartje bij stoppen en je hebt een prachtig cadeau. Uiteraard ben je ook gewoon welkom in de winkel voor boeken en koffie (to go).

www.deutrechtseboekenbar.nl

Karlijn en Oliver van Kinder- en jeugdboekwinkel Casperle in Amsterdam

Voor Karlijn is De omgekeerde wereld een aan te bevelen boek: “Één van mijn lievelingsboeken van Uitgeverij Boycott is ‘De omgekeerde wereld’ van Atak. In dit prentenboek zie je een Mickey Mouse-achtig mannetje dat langs bijzondere taferelen wandelt. Alles is zoals de titel al zegt: ‘De omgekeerde wereld’. Je ziet een ijsbeer in jungle, samen met een sneeuwuil, pinguïns, een sneeuwhaas en een sneeuwpanter. Je ziet ook een haas die een weer richt op een jager. Je ziet een ruiter met een paard op zijn rug, een baby die zijn mama voert, een clown die door een brandende hoepel springt die vastgehouden wordt door een leeuw. En…Roodkapje loopt een angstige wolf achterna die met een mandje met koekjes op weg is naar zijn oma! De illustraties zijn met een grove penseel geschilderd in vrolijke kleuren. Het zijn kunstwerkjes op zich.”

Karlijns collega Oliver wil graag een ander Boycott-boek onder de aandacht brengen: “Mijn lievelingsboek van uitgeverij Boycott is Een wonderlijke expeditie van robots van Tatana Rubašová en Jindřich Janíček. In dit prachtig geïllustreerde verhaal doen de robots Willem en Jacob verslag van hun expeditie doorheen een door de mensen verlaten wereld. Dit leidt tot allerlei diepzinnige en hilarische observaties, en ondertussen bespreken de twee robots impliciet allerlei belangrijke levensvragen. Het is een prachtig  boek met een filosofische ondertoon dat in vele opzichten verschilt van vele andere kinderboeken, zowel qua vormgeving als inhoud. En dat maakt het voor mij interessant.“

Hoe kan je shoppen bij Casperle?

Bij Casperle kan je shoppen van dinsdag tot en met zaterdag. Je vindt er kinder- en jeugdboeken tot 15 jaar, spelletjes, stickers en puzzels. Casperle heeft ook een webshop, met een kleine selectie van hun assortiment. Binnen de Pijp en Rivierenbuurt in Amsterdam worden bestellingen gratis geleverd, alles daarbuiten wordt gratis verzonden vanaf twintig euro.

www.casperle.nl

Erna en Marleen van Boekhandel Lovink in Lochem

Sinds 1846 vind je Boekhandel Lovink in het monumentale pand aan de Markt van Lochem. Vandaag stellen boekverkopers Erna en Marleen hun favoriete Boycott-boek voor:In het bos is een prachtig prentenboek en dit boek past precies bij Lochem omdat je bij ons in de Achterhoek net zoals in dit boek de schoonheid van het bos kunt ontdekken. De kleuren spatten van de pagina’s af en verschillende dieren en onderdelen van de natuur passeren de revue.”

Hoe kan je shoppen bij Boekhandel Lovink?

Shoppen kan bij Boekhandel Lovink in de winkel zelf of online via hun website. Op aanvraag levert Lovink bestellingen aan huis in Lochem en omgeving, daarbuiten gaat het via de post. Je kan van je bestellingen ook de meest prachtige geschenken laten maken door ze te laten inpakken in winters decemberpapier of in het authentieke Lovinkpapier.

www.libris.nl/lovink/winkels/

Ivo van Studio Hoekhuis in Arnhem

Studio Hoekhuis is een galerie gecombineerd met een boekwinkel in het hart van het
ModeKwartier in Arnhem. Eigenaar Ivo is een fan van graphic novels. Zijn lievelingsboek is dan ook Een wonderlijke expeditie van robots: “Het is één van mijn favoriete Boycott Books omdat het een samensmelting is van een prachtig prentenboek, een ouderwets ontdekkingsreizigers avontuur, een sciencefiction strip en geschikt is voor iedereen van 8 tot 80. Alles dat ik leuk vind aan boeken en stripboeken in één titel. En daar ben ik niet de enige in, veel van de (vaste) klanten van Studio Hoekhuis waren even enthousiast. Dus wie nog
zoekt naar een fascinerend en origineel cadeau voor de feestdagen is Een wonderlijke expeditie van robots een absolute aanrader.”

Hoe kan je shoppen bij Studio Hoekhuis?

Bij Studio Hoekhuis kan je zowel online als offline shoppen. Je bent welkom in de winkel in Arnhem zelf en in de webshop. Naast een mooi aanbod aan jeugdboeken heeft Studio Hoekhuis een uitgebreide selectie aan Nederlandstalige en Engelstalige graphic novels en kunst- en designboeken.

www.studiohoekhuis.nl