De pittige pruim die een pop werd

De pittige pruim die een pop werd volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio–achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie deelt deze houten meesterverteller zijn levensverhaal. De prachtige paginagrote linosnede–illustraties zijn gemaakt door de internationaal bekroonde illustrator Chrudoš Valoušek. Schrijver Vojtěch Mašek weet iedere keer weer een verrassende draai aan het verhaal te geven. Het boek is opgedeeld in 20 hoofdstukken, waardoor dit ook een geweldig voorleesboek is!

details

bindwijze hardcover
datum oktober 2018
druk 2de
afmetingen 25 x 34 cm
aantal pagina’s 96
leeftijd 8+
ISBN 9789492986016
auteur Chrudoš Valoušek & Vojtěch Mašek

recensies

“De pittige pruim bevat alles wat een goed prentenboek nodig heeft: een ongecompliceerd verhaal, een onweerstaanbare held, een humoristisch avontuur, levendige dialogen vol taalgrapjes, en volle, kleurige prenten die erom vragen het verhaal steeds opnieuw te lezen.”
Mirjam Noorduijn, NRC*****

“De pittige pruim is het mooiste prentenboek in jaren.”
Joost Swarte

“Deze ‘graphic novel’ zich tot een ware pageturner die werkelijk geen seconde verveelt.”
Jürgen Peeters, Cutting Edge****

“Dit boek biedt kansen aan elke boekenliefhebber groot en klein: om te lezen, om voor te lezen en om in te kijken en je eigen fantasie te laten prikkelen. Zo’n dikke kanjer vol wervelende fantasie, originaliteit en verbazingwekkende verbeeldingskunst, dat vraagt om speciale aandacht. Vandaar een aanrader pur sang!”
Eric Vanthillo, Pluitzuit*****