Uitgeverij BOYCOTT

BOYCOTT geeft bijzondere prentenboeken van ‘s werelds beste hedendaagse illustratoren uit. Gedrukt op het beste papier.

‘s werelds beste prentenboeken

Als uitgever willen we de beste hedendaagse kinderboeken van nieuwe getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland op de markt brengen. We zijn blij te zien dat er wereldwijd een nieuwe trend is ontstaan waarin illustratoren zelf hun boeken maken ook als auteur. Daardoor zien we meer prenten die niet alleen de tekst ondersteunen, maar ook los van de tekst schitteren.

Ons fonds

Alle boeken in onze catalogus sluiten aan bij het uitgangspunt van onze uitgeverij: uitzonderlijke prentenboeken die de lezer meene- men op avontuur, de verbeelding prikkelen en iets belangrijks te vertellen hebben. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.

De pittige pruim die een pop werd

De pittige pruim die een pop werd volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio–achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie deelt deze houten meesterverteller zijn levensverhaal. De prachtige paginagrote linosnede–illustraties zijn gemaakt door de internationaal bekroonde illustrator Chrudoš Valoušek. Schrijver Vojtěch Mašek weet iedere keer weer een verrassende draai aan het verhaal te geven. Het boek is opgedeeld in 20 hoofdstukken, waardoor dit ook een geweldig voorleesboek is!

details

bindwijze hardcover
datum oktober 2018
druk 2de
afmetingen 25 x 34 cm
aantal pagina’s 96
leeftijd 8+
ISBN 9789492986016
auteur Chrudoš Valoušek & Vojtěch Mašek

recensies

“De pittige pruim bevat alles wat een goed prentenboek nodig heeft: een ongecompliceerd verhaal, een onweerstaanbare held, een humoristisch avontuur, levendige dialogen vol taalgrapjes, en volle, kleurige prenten die erom vragen het verhaal steeds opnieuw te lezen.”
Mirjam Noorduijn, NRC*****

“De pittige pruim is het mooiste prentenboek in jaren.”
Joost Swarte

“Deze ‘graphic novel’ zich tot een ware pageturner die werkelijk geen seconde verveelt.”
Jürgen Peeters, Cutting Edge****

“Dit boek biedt kansen aan elke boekenliefhebber groot en klein: om te lezen, om voor te lezen en om in te kijken en je eigen fantasie te laten prikkelen. Zo’n dikke kanjer vol wervelende fantasie, originaliteit en verbazingwekkende verbeeldingskunst, dat vraagt om speciale aandacht. Vandaar een aanrader pur sang!”
Eric Vanthillo, Pluitzuit*****