Deprecated: Required parameter $country follows optional parameter $original_fieldset in /var/www/vhosts/boycottbooks.com/webspace/httpdocs/boycottbooks.com-wordpress/wp-content/plugins/woo-checkout-field-editor-pro/public/class-thwcfd-public-checkout.php on line 205 Een Zilveren Penseel én een Vlag en Wimpel! - BOYCOTT

Uitgeverij BOYCOTT

BOYCOTT geeft bijzondere prentenboeken van ‘s werelds beste hedendaagse illustratoren uit. Gedrukt op het beste papier.

‘s werelds beste prentenboeken

Als uitgever willen we de beste hedendaagse kinderboeken van nieuwe getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland op de markt brengen. We zijn blij te zien dat er wereldwijd een nieuwe trend is ontstaan waarin illustratoren zelf hun boeken maken ook als auteur. Daardoor zien we meer prenten die niet alleen de tekst ondersteunen, maar ook los van de tekst schitteren.

Ons fonds

Alle boeken in onze catalogus sluiten aan bij het uitgangspunt van onze uitgeverij: uitzonderlijke prentenboeken die de lezer meene- men op avontuur, de verbeelding prikkelen en iets belangrijks te vertellen hebben. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.

Een Zilveren Penseel én een Vlag en Wimpel!

Wat zijn we beretrots! Voor de derde keer op rij heeft een titel van uitgeverij BOYCOTT een Zilveren Penseel ontvangen. Het prentenboek Marta & ik is bekroond met een Zilveren Penseel en Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers met een Vlag en Wimpel. Daarnaast kreeg onze uitgeverij ook nog eens een opsteker in het juryrapport!

“BOYCOTT verdient een extra pluim voor de zorgvuldige vormgeving en constante aandacht voor typografie, kleurgebruik en papier. Dat zien we ook in andere titels van BOYCOTT terug; niets doet iets af aan de inhoud en het verhaal.”

De penseeljury over Marta & Ik:
“Marta neemt je mee in een feest van de verbeelding. Pagina na pagina zitten de tekeningen vol ontdekkingen. Verrassend zijn de invalshoeken en het eenvoudige maar krachtige kleurgebruik: zwarte contouren worden hier en daar aangevuld met genereuze verfstreken in voornamelijk primaire kleuren. De illustraties zijn zwierig en geestig en laten je voelen hoe belangrijk het is om met je fantasie een eigen universum te creëren. Het boek is een ode aan de verbeeldingskracht.” 

De penseeljury over Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers:
“Boeiend en beeldschoon door zowel illustratie als papiergebruik. De illustraties van Bernardo P. Carvalho zijn bijzonder origineel en zwierig: zwart-wit voor feitelijkheden van reizigers en routes wisselt voortdurend af met gedurfde kleurenpagina’s vol brede streken die de fantasie van de kijker heel vrij laten. De kleurenpagina’s geven het boek energie: ze zijn meer abstract dan realistisch, waardoor je onbekende werelden voor je zíet en er vanzelf meer van wilt weten – deze stijl is bijzonder voor een informatief boek, zorgvuldig en bovendien gedurfd. ”