In de voetsporen van Karel Daarwind

De bioloog Karel Daarwind botst op een grootse “ontdekking” wanneer hij voor zijn huis vreemde voetafdrukken in de sneeuw vindt. Terwijl hij de afdrukken volgt, en zich afvraagt van welk wezen ze zouden kunnen zijn, vindt hij steeds meer afdrukken. Karel weet niet dat hij ze zelf in de sneeuw achterlaat, omdat hij – verloren in zijn gedachten – gewoon in cirkels rondloopt... Dit boek moedigt kinderen aan om eigen theorieën te vormen over het spoor van voetafdrukken, en helpt hen daarnaast om eenvoudige rekenvaardigheden te ontwikkelen. Een geweldig tel- en rekenboek voor beginnende lezers dat de verbeelding stimuleert!

details

bindwijze hardcover
datum december 2018
druk 1e
afmetingen 19 x 22 cm
aantal pagina’s 40
leeftijd 5+
ISBN 9789492986054
auteur Mārtiņš Zutis

recensies

"Heel bijzonder en humoristisch telboek, waarbij steeds allerlei briljante mogelijkheden voor de afdrukken worden bedacht (bij het getal drie een kreupele). Zeer geschikt om getallen te leren, door het verhaal interactief voor te lezen. De tekst is gedrukt in kapitalen. Sfeervolle illustraties met sobere kleuren die mooi passen bij het sneeuwlandschap. De door Karel bedachte grappige figuren zijn een soort zwarte schaduwwezens met genummerde bordjes aan hun poten.”

* * * * - Toin Duijx, NBD Biblion

“In de voetsporen van Karel Daarwind is een verfrissend telen rekenboek: verpakt in een absurd detectiveverhaal blijken alledaagse rekensommen plots een stuk interessanter te zijn.” Eline Van laethem, Mappalibri