Nieuwe uitgeverij: BOYCOTT richt zich op prentenboeken

BOYCOTT BOOKS gaat uitgeven. In september komt het eerste prentenboek uit: 12 uur met Oscar. Net als de boekwinkel in Amsterdam, BOYCOTT BOOKS, richt de uitgeverij zich op prentenboeken van hedendaagse illustratoren, nationaal en internationaal.

Prentenboeken met een slim concept, uitzonderlijk geïllustreerd en mooi uitgegeven; daar zal BOYCOTT zich op richten. “We starten deze uitgeverij om dezelfde reden waarom we vorig jaar met de boekwinkel zijn begonnen. We zien dat er wereldwijd zoveel mooie boeken gemaakt worden, maar die missen we op dit moment nog in het Nederlandse aanbod van prentenboeken. Daar gaan wij verandering in brengen. Zowel met vertalingen als eigen uitgaven.”

BOYCOTT is groot fan van de unieke manier waarop het prentenboek een verhaal vertelt en de visuele wereld van de lezer verbreedt. “Prentenboeken zijn poëtisch, nemen je mee op avontuur, prikkelen de verbeelding, en leren je een nieuwe visuele taal. Kortom, prentenboeken hebben iets belangrijks te vertellen. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.”

12 uur met Oscar, BOYCOTTs eerste boek, is geïllustreerd door de getalenteerde Slowaakse illustrator Eva Macekova. Met retro-grafische illustraties neemt Macekova je een dag mee in het leven van de kleine Oscar en zijn kat. Op pagina’s zonder tekst, maar vol verhaal, leert dit boek jonge lezers klokkijken, veters strikken, en allerlei andere dagelijkse bezigheden.

In oktober komt er een tweede boek uit, De pittige pruim die een pop werd. Het boek volgt het verhaal van een Pinokkio-achtig figuur door verschillende stadia van zijn bestaan. Van een pit die een president van pruimen wordt tot een pop die in stukjes wordt gehakt en in een envelop wordt gestuurd tijdens onderhandelingen over losgeld. Op dezelfde manier als in het bekende boek Baron Munchausen, vertelt de houten pop het ene grandioze verhaal na het andere met een geweldige komische timing. De personages leven vaak hun eigen leven in Chrudos’ verbluffende linosnedes. Zo worden zij een eigen artistieke hervertelling van het verhaal. Het effect is fascinerend.

Alle boeken van BOYCOTT zijn verkrijgbaar via het CB.