Uitgeverij BOYCOTT

BOYCOTT geeft bijzondere prentenboeken van ‘s werelds beste hedendaagse illustratoren uit. Gedrukt op het beste papier.

‘s werelds beste prentenboeken

Als uitgever willen we de beste hedendaagse kinderboeken van nieuwe getalenteerde illustratoren uit binnen- en buitenland op de markt brengen. We zijn blij te zien dat er wereldwijd een nieuwe trend is ontstaan waarin illustratoren zelf hun boeken maken ook als auteur. Daardoor zien we meer prenten die niet alleen de tekst ondersteunen, maar ook los van de tekst schitteren.

Ons fonds

Alle boeken in onze catalogus sluiten aan bij het uitgangspunt van onze uitgeverij: uitzonderlijke prentenboeken die de lezer meene- men op avontuur, de verbeelding prikkelen en iets belangrijks te vertellen hebben. Niet alleen aan kinderen, maar aan iedereen die het kan waarderen.

Onmogelijk

Het lijkt onmogelijk, maar het is waar: toen ons universum ontstond, was wat nu groot is juist héél erg klein. Zo klein, dat alles op dezelfde plek was. Die plek was niet groter dan een punt van een potlood. Het lijkt ook bijna onmogelijk om de geschiedenis van het heelal – van de oerknal tot het ontstaan van de mens – in dit prentenboek te stoppen. Maar het is gelukt! Met dit non-fictie prentenboek heeft de bekroonde auteur en illustrator Catarina Sobral een toegankelijke introductie gemaakt tot de ontstaansgeschiedenis van ons universum.

details

bindwijze Hardcover
datum 25-10-2020
druk 1
afmetingen 22 x 28.5 cm
aantal pagina’s 40
leeftijd 7+
ISBN 9789492986245
auteur Catarina Sobral

recensies

"De geschiedenis van het heelal in een prentenboek stoppen, je moet het maar doen. Dat iemand dit aandurft verdient op zichzelf al waardering, maar als die iemand er ook nog in slaagt om die krachttoer op een originele én heldere manier tot een goed einde te brengen, verdient dat een pluim." - Jan van Coillie, Leeswijzer

"Een onmogelijk boek over een onmogelijk onderwerp, en toch blijkt het mogelijk te zijn, in dit buitengewone verhaal over de oerknal en onze plek in het universum." Kinderboekenbaas