Steun je boekhandel

De boekenbranche wordt hard geraakt door de gevolgen van het coronavirus. Niet omdat mensen geen boeken kopen, maar omdat er nu veel bij Bol.com wordt besteld. Ook voor ons, als nieuwe uitgeverij, is dit momenteel een groot probleem. Onze boeken worden voornamelijk in fysieke boekhandels verkocht. Online heerst een bestsellercultuur (met top 10 bestverkopende boekenlijstjes) en een willekeurige internetgebruiker krijgt onze boeken niet snel voorgeschoteld. Alleen wanneer de consument specifiek naar een bepaalde titel van ons op zoek is, krijgt hij onze boeken te zien en kan hij of zij deze bestellen.

Als fysieke boekwinkels moeten sluiten, en dan juist de onafhankelijke (zoals bijvoorbeeld Athenaeum en Scheltema), dan zal dat een enorme verschraling van het aanbod teweegbrengen. Want juist de onafhankelijke boekwinkel kiest vaak niet op basis van bestsellerpotentie, maar bewust voor kwaliteit en biedt dus -naast de bestsellers- ook boeken aan die niet en masse over de toonbank gaan. Hierdoor hebben wij als nieuwe uitgever een kans gekregen ‘er tussen te komen’. Als dit soort boekhandels niet meer bestaan, dan zal het voor uitgeverijen zoals de onze ook bijzonder moeilijk worden te blijven bestaan.

Dus, steun je favoriete boekhandel of die in je omgeving en koop je boeken daar! We hebben een lijst met boekwinkels gemaakt waarvan we zeker weten dat zij onze boeken verkopen:

www.boycottbooks.com/koop-lokaal